Новини

Новини

Официалните представители на PENTAX в България организираха семинар в РАМ - Пловдив

Официалните представители на PENTAX в България организираха семинар в РАМ - Пловдив

28.4.2015 г. 12:28:00

На 20 април 2015 г. в Регионаленархеологически музей – Пловдив официалните представители на Pentax България проведоха семинар на тема „Визуалната комуникация, от античността до съвременните фотографски технологии”.

Лекторите Венцислав Петров и Алеш Хръдличка се изправиха един до друг и един срещу друг и защитиха различни възгледи. На подбраната публика беше поднесен интересен и динамичен диалог, в който се търсеха определения на това „що е фотография”, връзката й с изкуството, смисъла и същността на образа, въздействието на образното послание.

Ако първата част на лекцията беше пътуване във времето от Античността до Ренесанса, то във втората половина Pentax България представи съвременните цифрови камери и технологии, оптика и оптични технологии на Pentax.

Съвместното мероприятие между Pentax България и Регионален археологически музей – Пловдив приключи с обиколка на експозицията и коктейл в Лапидарната зала на музея, в която атмосферата сред мраморните статуи напълно отговаряше на духа и настроението на събитието.

АРХЕОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ - тематични беседи в музея
Безплатни тематични беседи - месец април 2019 г.
РАМ - Пловдив показва ценна църковна утвар
със съдействието на Пловдивската Света Митрополия