Новини

Новини

Регионален археологически музей - Пловдив в съвместно мероприятие с Национален исторически музей - София

Регионален археологически музей - Пловдив в съвместно мероприятие с Национален исторически музей - София

28.2.2016 г. 15:01:00

Регионален археологически музей – Пловдив участва в изложба под надслов „Крехка толерантност” с мозайка от единствената досега намерена синагога в Пловдив, изградена в края на III век. Фрагментът от ценния мозаечен под се представя за първи път пред публика.

Изложбата, представена в НИМ, ще бъде в периода от 9 ноември 2015 г. до 29 февруари 2016 г., когато посетителите ще могат да видят една чудесна експозиция, посветена на евреите и историята по тяхното спасяване в Европа по времето на Втората световна война. 

Изложбата „Крехка толерантност” е по проект „ЕМЕЕ”, програма „Лаборатории Евровизия”, където Регионален археологически музей – Пловдив е партньор по проекта  на Национален исторически музей – София.

Една от целите на проекта е да привлече вниманието на незаинтересованите публики и да превърне музеите в интересно и вълнуващо място. Въздействието, според Веско Ешкенази, се постига с музика. Ето защо посетителите на изложбата ще се потопят в една сакрална атмосфера, съпроводена с музика. 

АРХЕОЛОГИЯ ЗА ВСЕКИ - тематични беседи в музея
Безплатни тематични беседи - месец април 2019 г.
РАМ - Пловдив показва ценна църковна утвар
със съдействието на Пловдивската Света Митрополия